Tel. 088 88 55 011

Fraeylema Koetsentocht

31 augustus 2024 is

de 28e Fraeylema Koetsentocht!

 

Je kunt natuurlijk naar een museum gaan om rijtuigen e.d. te bekijken, maar het is mooier om rijtuigen te zien rijden met paard/paarden en pony’s door de straten van de gemeente Midden-Groningen. Met op de bok de koetsiers en in het rijtuig personen die eruit zien als in de vorige eeuw. De Stichting Fraeylema Koetsentocht stimuleert het rijdend houden van het Nederlands en Groninger erfgoed. De naam en activiteiten zijn gerelateerd aan de prachtige Fraeylemaborg in Slochteren.

Deelnemers kunnen hun aanspanning laten beoordelen door de jury. Bij de beoordeling wordt in elk geval naar de veiligheid gekeken!
Maar koetsiers met een authentieke aanspanning kunnen uiteraard ook meedoen zonder zich te laten beoordelen.

De Fraeylema Koetsentocht is een landelijk bekend fenomeen dankzij de professionele organisatie, de liefde voor de geschiedenis van het aangespannen rijden en de aandacht voor de historische aspecten, aankleding, entourage en het authentieke karakter. De rijtuigen zijn unieke verzamelingen en een levend erfgoed. Op de dag van de tocht kun je ze vanaf 10.30 uur van dichtbij bewonderen bij vertrek van manege ‘De Woldstreek” in Schildwolde, onderweg bij de rustpauzes en rond 16.00 uur op het voorterrein van de Fraeylemaborg in Slochteren bij de prijsuitreiking.

PERSBERICHTEN

Stichting Fraeylema organiseert koetsentocht / interview MG Nieuws

Stichting Fraeylema organiseert koetsentocht / interview MG Nieuws

Stichting Fraeylema organiseert koetsentocht / interview MG Nieuws

Binnenkort is het weer zo ver; “de koetsentocht”. Op 2 september 2023 gaat het jaarlijks terugkerend evenement weer van start. Verschillende paarden en pony’s gaan door de straten van Midden-Groningen met hun aanspanningen. Met op de bok de koetsiers en in de rijtuigen personen die eruit zien als in de vorige eeuw. De Stichting Fraeylema Koetsentocht stimuleert het rijdend houden van het Nederlands en Groninger erfgoed. De naam en de activiteiten zijn gerelateerd aan de prachtige Fraeylemaborg in Slochteren.

Lees meer