Over de NVTG

De Nederlandse Vereniging Traditioneel Gerij

De Fraeylema Koetsentocht 2017 telt net als voorgaande jaren meer voor het officiƫle Nederlands kampioenschap Traditioneel Gerij. 's morgens voor aanvang van de rit, presenteren de koetsiers hun aanspaningen aan de professionele juryleden van de NVTG. Ze worden beoordeeld op veiligheid, authenticiteit van het rijtuig en de kleding, de conditie van de paarden en tuigen.
En er wordt bekeken of "het plaatje" er zo uitziet zoasl het eruit moet hebben gezien toen het rijtuig er 100 a 140 jaar geleden voor het eerst op de weg kwam.
Bent u koetsier en deelnemer aan de Fraeylema Koetsentocht en heeft u zich nog nooit "laten jureren" dan nodigt de NVTG u van harte uit om dat dit jaar eens te doen. U hoeft geen lid van de NVTG te zijn en er zijn ook voor u geen kosten aan verbonden.
Maar u zult ongetwijfeld veel dingen te weten komen over uw rijtuig die u misschien nog helemaal niet wist. Hoe zo'n presentatie in zijn werk gaat is beschreven in een folder van de NVTG die u hier kunt downloaden of bezoek voor meer informatie de website van de NVTG