Tel. 088 88 55 011

27e Fraeylema Koetsentocht: historie ontmoet innovatie

Schildwolde / Eemskrant 24 aug. 2023

27e Fraeylema Koetsentocht: historie ontmoet innovatie

Schildwolde – Een unieke mix van traditionele en moderne elementen kenmerkt de 27e editie van de Fraeylema Koetsentocht, die op 2 september a.s. plaatsvindt. Terwijl de voertuigen die op deze dag worden gepresenteerd tot wel honderd jaar oud zijn, nemen QR-codes voor speciale aanspanningen, duurzame bedankjes en een digitale route je mee naar het heden.

Het vertrekpunt van deze historische tocht is manege ‘De Woldstreek’ in Schildwolde. Onderweg worden diverse rustpauzes ingelast voordat rond 16.00 uur de prijsuitreiking plaatsvindt op het sfeervolle voorterrein van de Fraeylemaborg in Slochteren.

Bijzondere overgang van Fraeylemaborg naar Rijtuigmuseum
Op de Fraeylemaborg wordt tevens een speciaal rijtuig uit het Rijtuigmuseum Leek tentoongesteld. Dit historische rijtuig is een schenking van de laatste bewoners van de Fraeylemaborg aan het museum. De freules Catharina Cornelia en Mieke van Panhuys zullen het rijtuig uitvoerig toelichten, waardoor de bezoekers inzicht krijgen in de betekenis ervan.

Modern tijdperk ingetreden
De organisatie van de koetsentocht heeft volledig de moderne tijd omarmd. Zelfs de dankbetuigingen aan de deelnemers zijn digitaal en duurzaam vervaardigd. Specifieke informatie over bijzondere aanspanningen is op de dag zelf toegankelijk door QR-codes te scannen langs de route en bij de stopplaatsen. Bij het Ufkenshuis en Meinardi hebben bezoekers bovendien de gelegenheid om de aanspanningen van dichtbij te bewonderen.

De digitale route, beschikbaar via Google Maps, is te vinden op https://www.fraeylemakoetsentocht.nl/programma-en-route/.

Voor alle overige relevante informatie kun je terecht op https://www.fraeylemakoetsentocht.nl/.