Tel. 088 88 55 011

De museale Fraeylema Koetsentocht gaat met de tijd mee

Hoogezand/Sappemeer / Dagblad van Het Noorden: HS Krant 

Digitaal, duurzaam vervaardigde bedankjes, QR-codes voor speciale aanspanningen en een digitale route maken de Fraeylema Koetsentocht van deze tijd.

Op de 27e Fraeylema Koetsentocht die 2 september plaatsvindt worden rijtuigen, koetsen en auto’s van ongeveer 100 jaar geleden aan het publiek getoond, met op de bok en in de rijtuigen mensen met aangepaste kleding. De aanspanningen zijn tot in de puntjes liefdevol verzorgd en worden met gepaste trots getoond aan het publiek langs de routes en op de stopplaatsen.

Op de Fraeylemaborg wordt ook een speciaal rijtuig vanuit het Rijtuigmuseum Leek gepresenteerd. Dit rijtuig is door de laatste bewoners van de Fraeylemaborg aan het museum geschonken. De freules Catharina Cornelia en Mieke van Panhuys zullen een toelichting op dit rijtuig geven.

Maar rondom de organisatie is het digitale tijdperk helemaal ingetreden. Zelfs het bedankje voor de deelnemers is volledig digitaal en duurzaam vervaardigd. Informatie over speciale aanspanningen is op de dag zelf met een QR-code langs de route en op de stopplaatsen in te scannen. Bij het Ufkenshuis en Meinardi kunnen de aanspanningen van dichtbij worden bekeken.

De digitale route via Googlemaps staat op www.fraeylemakoetsentocht.nl