Tel. 088 88 55 011

Exponent en Anita van Huis

Mijn naam is Anita van Huis.
In 2012 ruilde mijn vader zijn laatste eigen gefokte Belg veulen tegen een Groninger hengst op de Zuidlaardermarkt. Exponent zoon van Extase en Wanda ( Herbert) was toen 2 jaar. We hebben Exponent direct laten castreren en hem de roepnaam Edo gegeven.

De zomer erna was het zover dat we Edo gingen beleren. Door zijn enorm rustige karakter besloot ik om dat zelf te gaan doen. Dit ging zo vertrouwd dat ik met mijn dochters mee ging op buitenrit toen ik voor de 6e keer op zijn rug zat.

Edo is 2 jaar later ook beleerd voor de wagen, en heeft inmiddels al overal voor gelopen, zoals de ploeg, weidesleep en een postkoets. Hij heeft al meerdere bruidsparen vervoerd, en ook Sinterklaas heeft hij meerdere keren rond gereden.
Edo had in 2018 ook een rol gehad in De slag om Heiligerlee.

We hebben samen ontzetten veel plezier, en vooral op recreatief gebied. Ik vind het belangrijk dat we samen plezier halen uit het rijden, dus zijn we vaak buiten de rijvak om te vinden. Edo is een echte allrounder, met een gouden karakter…

Edo is inmiddels 14 jaar en is de enige Groninger ruin bij ons op stal. We zijn hobby fokkers van het Groninger paard, waar Edo tussen 5 merries staat. Zijn rol is weg gelegd als surrogaat vader / opvoeder voor de hengstveulens.

 

Ik raak niet uitgepraat over mijn grote vriend…