Tel. 088 88 55 011

Fraeylema Koetsentocht op 2 september: authentiek en modern tegelijk

Mensport

De 27e Fraeylema Koetsentocht is helemaal anno 2023: QR-codes voor speciale aanspanningen, duurzame bedankjes en een digitale route doen je helemaal vergeten dat de meeste rijtuigen, koetsen en auto’s die gepresenteerd worden op 2 september a.s. wel honderd jaar oud zijn.

De Fraeylema Koetsentocht vertrekt van manege ‘De Woldstreek” in Schildwolde, en na onderweg een aantal rustpauzes, vindt rond 16.00 uur op het voorterrein van de Fraeylemaborg in Slochteren de prijsuitreiking plaats. 

Van Fraeylemaborg naar Rijtuigmuseum

Op de Fraeylemaborg wordt ook een speciaal rijtuig vanuit het Rijtuigmuseum Leek gepresenteerd. Dit rijtuig is door de laatste bewoners van de Fraeylemaborg aan het museum geschonken. De freules Catharina Cornelia en Mieke van Panhuys zullen een toelichting op dit rijtuig geven.

Digitale tijdperk

Rondom de organisatie is het digitale tijdperk helemaal ingetreden. Zelfs het bedankje voor de deelnemers is volledig digitaal en duurzaam vervaardigd. Informatie over speciale aanspanningen is op de dag zelf met een QR-code langs de route en op de stopplaatsen in te scannen. Bij het Ufkenshuis en Meinardi kunnen de aanspanningen van dichtbij worden bekeken.

De digitale route via Googlemaps staat op https://www.fraeylemakoetsentocht.nl/programma-en-route/ 

Alle andere relevantie informatie vind je op https://www.fraeylemakoetsentocht.nl/