Tel. 088 88 55 011

Fraeylematocht in aantocht

 

Slochteren 16 augustus 2022

Slochteren – De jaarlijkse Fraeylema Koetsentocht wordt op zaterdag 3 september gehouden. De start is bij de manage in Schildwolde.

Een groot aantal antieke rijtuigen zullen te zien zijn. Ze worden getrokken door één of meerdere paarden. De koetsiers en hun passagiers presenteren zich in historische kledij. Een jury van Vereniging van Traditioneel Gerij beoordeelt de aanspanningen op veiligheid, authenticiteit, conditie van de paarden en tuigage. Daarnaast zijn ook dit jaar weer enkele oldtimer automobielen van de partij. De route voert door het schilderachtige Groningse landschap langs tal van buitenplaatsen, landgoederen, molens en middeleeuwse kerken naar de Fraeylemaborg. De lunch bij Scharmerhoeve is een mooie gelegenheid om deze rijdende museumstukken, paarden en pony’s van dichtbij te bekijken.

De volledige route staat vermeld op de fraeylemakoetsentocht.nl. Aanmelden voor deelname kan ook via de website (tot eind augustus). Voor meer informatie kan gebeld worden met 088 88 55 011.