Tel. 088 88 55 011

Start Fraeylema Koetsentocht is bij manege in Schildwolde

Schildwolde wo 17 aug, 14:55  Voorlezen Algemeen De Eemslander bericht

Fraeylema Koetsentocht op 3 september

De jaarlijkse Fraeylema Koetsentocht wordt op zaterdag 3 september gehouden. De start is bij de manege in Schildwolde en de finish bij de Fraeylemaborg in Slochteren.

Een groot aantal antieke postkoetsen, kerkbrikken, bierwagens, huif- en boerenkarren, Oostenrijkse rijtuigen en diligences zullen te zien zijn. Ze worden getrokken door één, twee of soms zelfs vier paarden of pony’s. De koetsiers en hun passagiers presenteren zich in historische kledij. Een jury van de Vereniging van Traditioneel Gerij beoordeelt de aanspanningen op veiligheid, authenticiteit, conditie van de paarden en tuigage. Daarnaast zijn ook dit jaar weer enkele oldtimer automobielen van de partij.

De route voert door het schilderachtige Groningse landschap langs tal van buitenplaatsen, landgoederen, molens en middeleeuwse kerken. De lunch bij Scharmerhoeve is een mooie gelegenheid om deze rijdende museumstukken, paarden en pony’s van dichtbij te bekijken en in gesprek te gaan met de koetsiers.

De volledige route staat vermeld op de www.fraeylemakoetsentocht.nl. Aanmelden voor deelname kan ook via de website (tot eind augustus). Voor meer informatie kan gebeld worden met 088 88 55 011.