Tel. 088 88 55 011

Veel belangstelling Koetsentocht / Midden Groningen Nieuws

Siddeburen / Midden-Groningen Nieuws / Abel Bos bericht

Veel belangstelling Koetsentocht

De 27e Fraeylema Koetsentocht heeft zaterdag plaats gevonden tijdens stralend mooi weer. De organisatie is zeer tevreden over het verloop van de tocht. Er deden rond de dertig deelnemers mee aan de tocht. De doelstelling van de organisatie is om onze huidige generatie een indruk te geven van vervoerssystemen uit vroegere tijden. We willen dit cultureel erfgoed bewaren voor de toekomst, aldus voorzitter Fred Smit.

Naast de traditionele rijtuigen heeft de organisatie gekozen om verbreding in te zetten, er reden namelijk meerdere oldtimers mee uit de vorige eeuw. Het publiek was weer massaal te vinden aan de kant van de weg, sommigen hadden hun campingstoelen meegenomen om langs de weg te kunnen genieten van de tocht. In Siddeburen werd twee maal een pauze ingelast, eerst voor een traditionele sherrystop en vervolgens werd de lunch genoten bij het Ufkenshuis. Wethouder Hoessen van Midden-Groningen reed samen met haar collega’s Ploeger en Offereins de hele dag mee. Hoessen is wethouder van cultuur en van mening dat dit soort erfgoed voor de toekomst moet worden bewaard.

Het bestuur van de Fraeylema Koetsentocht gaat in het najaar lans basisscholen om leerlingen te vertellen over de historie van dit cultureel erfgoed.